MARIREA BUZELOR ȘI CONTURAREA FEȚEI CU AJUTORUL ACIDULUI HIALURONIC

Alături de procedura de plasmolifting, echipa Doctor Zambet vine în ajutorul frumuseții cu acidul hiluronic.

Acesta, cunoscut și sub numele de hialuronat sau hyaluronan, a fost descoperit prima data în anul 1934. Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o moleculă compusă în mare parte din zaharuri (polizaharida), care se găsește în mod normal în țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Practic, acidul hialuronic menține țesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic poate să susțină aproximativ șașe litri de apa. Pielea conține în proporție de 50% acid hialuronic, iar cele mai mari concentrații se gșsesc în articulații și la nivelul ochilor.

Pe masură ce înaintăm în vârstă, cam de pe la 26 de ani, producția naturală de acid hialuronic din țesuturi scade. Inca din anul 1970 cercetătorii au început extracția acestei molecule, iar în prezent tehnicile moderne permit sintetizarea și producerea mai multor tipuri de acid hialuronic.  Acestea se folosesc atât în medicină, cât și în cosmetică, datorită beneficiilor multiple.

Ce se poate corecta cu acidul hialuronic?
Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul frunţii (în asociere cu toxina botulinică, când e cazul), ridurile aparute de la nas spre buze( nazo-labiale), linia de marionetă (ridurile in coltul gurii), ridurile de la nivelul gâtului; se poate efectua un lifting al sprâncenelor ( în asociere cu toxina botulinică), pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii, ovalul feţei.
Când este injectat imediat sub piele, acidul hialurónic întinde pielea, o tonifică şi crează o imagine proaspătă, cu un aspect mai tânăr şi mai sănătos.

Ce implică un astfel de tratament?
Primul pas constă în anestezierea zonei respective de către medicul specializat în estetică dentară și facială. Când buza este complet amorțită, acidul hialuronic este injectat treptat pentru a da volum buzei și a redefini zâmbetul, sau pentru a elimina ridurile inestetice.

Este dureros?
Anestezia realizată de către specialist îți va asigura un tratament lipsit de durere. Spre deosebire de cremele anestezice folosite în general pentru astfel de proceduri, anestezicul folosit de către medicul specializat în estetică dentară și facială are o acțiune precisă, este mai eficient și își face efectul imediat.

Cât durează procedura?
Tratamentul cu injecții cu acid hialuronic durează cel mult 20 de minute, însă poate varia în funcție de schimbarea dorită.

Cât timp durează efectul tratamentului?
Rezultatele obținute sunt de durată, însă nu permanente. Efectul diferă de la persoană la persoană și este influențat de mulți factori (vârsta, tipul de piele, locul injectării, stilul de viață, activitatea musculară, tehnica folosită). În general aspectul se menține între 6 luni și 1 an.

Care sunt indicațiile după injectare?
Zona din jurul buzelor este foarte vascularizată și tocmai de aceea se va umfla mai mult decât alte zone, însă medicul îți va recomanda produse care să atenueze edemul. În primele 48 de ore evită să masezi zona tratată.

Dermafill Alina Cristian