Servicii
Aici puteți vedea gama noastră de servicii
SERVICII
Servicii generale
Diagnosticarea exactă și terapiile corespunzătoare, individualizate pentru fiecare pacient, respectiv pentru fiecare caz clinic in parte, sunt efectuate cu rigurozitare datorita utilizarii in clinica noastra a aparaturii de ultimă generatie și a aplicarii tehnologiilor noi si avansate in domeniul medicinii dentare. Anual, ne perfectam in domeniul medical pentru a raspunde cerintelor exigente ale pacientilor nostri vechi sau noi. Astfel, tratamentul stomatologic si care restaureaza functiile intregului sistem stomatognat (masticatie, fonatie, deglutitie, estetica ) nu mai este perceput ca o suferință, ci mai degrabă o soluție excelentă ce contribuie la îmbunătățirea esteticii dentare și a sănătății orale, precum și la recuperarea funcției motorii. In acest context, prin manoperele riguroase efectuate de noi contribuim la imbunatatirea calitatii vietii tuturor persoanelor care se adreseaza clinicii noastre de reabilitare orala completa.
În cadrul Clinicii Dentare de reabilitare orala – Doctor Zambet, pacienții pot beneficia de servicii stomatologice complexe, începând de la consultația stomatologică și planul de tratament complet si complex (care sunt manopere gratuite), până la tratamentele stomatologice de estetică dentară (igienă și profilaxie dentară, albirea dinților, fațete dentare, odontoterapie – restaurari coronare prin obturatii), endodonție, protetică dentară, chirurgie orală, implantologie orala, ortodonție (îndreptarea dinților), pedodonție (tratamentul dinților de lapte), tratamente odontale specifice femeilor insarcinate sau acelora care alapteaza și servicii stomatologice pentru angajații si colaboratorii din cadrul companiilor partenere.
Consultația stomatologică presupune evaluarea statusului cavității orale, cu ajutorul acesteia, stabilindu-se un diagnostic și un plan de tratament corect complex si complet.
Este recomandat a fi făcută cel puțin o dată la 6 luni, iar in cadrul clinicii noastre de reabilitare orala este complet gratuita, atat la adulti cat si la copii.
Profilaxie dentara reprezinta totalitatea metodelor teoretice si practice care concura atat la prevenirea imbolnavirii dentare cat si la prevenirea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente.
Principalii dusmani discreti ai sanatatii dentare sunt cariile dentare si boala parodontala . In ambele situatii doar medicul dentist poate detecta aparitia primelor semne de boala, de aceea este utila vizita periodica la cabinetul stomatologic.
Realizam in cadrul clinicii stomatologice urmatoarele manopere de profilaxie:
- detectarea si indepartarea placii bacteriene (tartru)
- fluorizarea locala cu ajutorul gelurilor cu fluor
- sigilarea santurilor si fosetelor de pe suprafata activa a dintilor
- detartraj cu ultrasunete, prophy jet, periaj profesional
- sfaturi legate de igiena orala (tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutei dentare) etc.
- punem la dispozitia pacientilor nostri ultimele generatii de periute dentare rotative
Foarte des realizam in clinica stomatologica FLUORIZAREA SI SIGILAREA SANTURILOR SI FOSETELOR – fluorizarea in ziua de astazi reprezinta o manopera extrem de controversata datorita numeroaselor efecte adverse ce pot apararea in urma administrarii incorecte a florului. Fluorul poate produce afectiuni grave si ireversibile in structura smaltului prin aparitia fluorozei dentare, dar poate avea si efecte generale negative asupra intregului organism. Sigilarea santurilor si fosetelor se poate face pentru profilaxia cariei dentare pe un dinte recent erupt si care nu prezinta leziuni carioase. Sigilarea se face cu lacuri speciale cu fluor predozat care se intaresc pe dinte, in santuri sau in fosete si care nu trec in organism pe cale sistemica, nu se dizolva si nu sunt daunatoare. Acestea reduc dimensiunea santurilor si fosetelor si au efect carioprofilactic prin eliberarea de fluor.
Sigilarea dentara o efectuam cu succes pe fiecare dinte in 3 etape:
- la 4 ani sigilam maselutele de lapte – care cad la 9-11 ani si in locul lor apar premolarii;
- la 6 ani sigilam primele masele definitive, respectiv molarul de 6 ani care erupe in spatele dintilor de lapte;
- la 12 ani sigilam molarii 2 definitivi.
Astfel ca, printr-un program corect de profilaxie si o dispenzarizare a pacientilor la fiecare 6 luni – 1 an, putem afirma ca avem pacienti fara carii dentare, avem pacienti care vin la noi in tratament de 10-11 ani ( cand erau copii prescolari) si acum au un zambet sanatos.
Estetica dentara reprezinta orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator.
Practic, estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe ramuri ale stomatologiei care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare.
Din fericire, progresele in cosmetica dentară permit pacientilor să beneficieze de imbunatatirea zambetului prin transformarea arcadelor dentare, cu influenţe pozitive asupra vieţii lor.
Albirea dentara. Este o manopera stomatologica prin care se urmareste obtinerea unei nuante cat mai deschisa si naturala a dintilor. Albirea dintilor se poate face cu ajutorul unor gutiere (dispozitive din silicon care imbraca arcada dentara), in care se pune o pasta sau gel de albire cu care se sta cateva ore pe zi si eventual pe tot parcursul noptii.
Alte metode mai rapide de albire a dintilor realizate in cabinetul nostru stomatologic pot fi efectuate cu aparatul de detartraj cu ultrasunete si aparatul prophy jet de ultima generatie care, asemeni unui dus bucal prin pulverizarea particulelor de pulbere cu bicarbonat curata si albeste suprafetele dentare.
Foarte util este sistemul profesional de albire a dintilor “white smile” pe baza de peroxid de hidrogen, nitrat de potasiu si fluor destinat tehnicii de albire in cabinet, cu ajutorul lampii de albire, pe care il folosim cu succes in cazul dintilor colorati de o boala, trauma sau tratamente medicale, precum si coloratiilor datorate fluorozei, tetraciclinei sau minociclinei.
Pedodontia este partea medicinei dentare care se ocupa cu studiul metodelor de prevenire, diagnosticare si tratament a patologiei odontale si parodontale la dintii temporari si permanentii in perioada de crestere, precum si a patologiei mucoasei orale la copii si adolescenti.
Adresabilitatea copiilor in clinica noastra de reabilitare orala este extrem de mare. Ne place mult sa colaboram cu copii, sa ii tratam sa ne jucam cu ei sa le spunem povestioare care, in final ne vor ghida spre un tratament odontal efectuat corect complet si complex.
La copii dintii se trateaza in functie de stadiul de dezvoltare al fiecarui dinte. Fiecare siutatie clinica e diferita, fiecare copil e diferit. Colaborarea cu parintele in astfel de situatii este extrem de importanta.
Parintele trebuie sa efectueze periajul dentar pana in jurul varstei de 9-10 ani cand copilul poate deprinde si efectua un periaj dentar complet si corect. Periutele rotative sunt extrem de eficiente si noi le recomandam pacientilor nostrii inca de la 6 luni, de la aparitia primului dinte. Periajul se efectueaza bimanual, cu un deget se indeparteaza buza si cu cealalta mana se efectueaza periajul. Desigur in primele 2 saptamani copilul va plange, nu pentru ca doare ci pentru ca nu este obisnuit.
Dintii nu erup niciodata cariati, dar in lipsa igienei corespunzatoare se cariaza extrem de repede deoarece la copii smaltul este extrem de subtire. Noi recomandam( si am obtinut rezultate clinice extrem de bune )pastele de dinti cu fluor. Nu oricare, ci cele cu fluor predozat pentru grupe de varste 0-2 ani, 0-6 ani, 6-12 ani. Acestea trebuiesc folosite cu prudenta in cantitate extrem de mica astfel incat sa nu apara reactii adverse
Pastele de dinti fara flour se indica copiilor care iau suplimente de fluor sau carora la analize li s-au detectat carente. Altfel, daca copilul nu ia aceste suplimente si este spalat pe dinti cu aceste paste fara flor, periajul va fi ineficient si caria dentara apare inca de la 1- 2,5 ani in majoritatea cazurilor
Desigur ca exista si situatii clinice rare de genul displaziilor dentare complexe, amelogeneza imperfecta, dentinogeneza imperfecta in care tratamentul este complex si individualizat
Toata lumea stie cate ceva despre cariile dentare. Acestea constituie una dintre cele mai frecvente afectiuni ale danturii. Indiferent de varsta la care te afli, acestea isi pot face aparitia in cavitatea ta bucala, fiind si cauza cea mai frecventa de pierdere a dintilor.
Depistarea cariilor dentare in stadiile incipiente permite rezolvarea rapida a acestora prin plombe sau obturatii dentare, dupa indepartarea portiunii cariate a dintelui cu frezele dentare, dezinfectarea cavitatii rezultate si aplicarea materialului de obturatie care poate fi rasina compozita,ciment glassionomer. Rasinile compozite sunt ideale pentru refacerea morfo-functionala a dintelui, nefiind necesara o forma anume a cavitatii pentru retentie, aceasta realizandu-se prin adeziune chimica.
Cu un gel albastru de acid fosforic se demineralizeaza marginile cavitatii pentru a crea microretentii in structura dura dentara, care apoi sunt umplute cu un bonding ce se aplica cu ajutorul unor aplicatoare speciale si se fotopolimerizeaza cu o lampa cu lumina albastra. Bonding-ul creeaza pe peretii cavitatii o suprafata adeziva de care se lipeste compozitul introdus in cavitate si care apoi este modelat cu instrumente speciale si fotopolimerizat. In cazul distrugerii unor pereti dentari, in special la cariile interdentare, se aplica si matrici/conformatoare care sa permita refacerea acestora. Ulterior suprafetele se adapteaza pentru a nu deranja in masticatie si se lustruiesc pentru a nu retine placa bacteriana
Materialele compozite de ultima generatie pe care le folosim atunci cand vine vorba despre tratarea acestui tip de afectiuni au scopul de a-i reda (in detaliu) aspectul natural si sanatos al danturii tale si de a restaura rezistenta naturala a dintelui
Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente si mai importante proceduri dentare cu rolul de a salva dintii de infectii, extractii si de a constitui o baza stabila in timp pentru lucrarile protetice.
In general, tratamentul endodontic presupune indepartarea tesuturilor inflamate sau necrozate, precum si eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea sa poata fi obturate cu materiale biocompatibile si radioopace.
Obiectivele principale pe care le urmarim in timpul tratamentului endodontic sunt :
- eliminarea durerii si disconfortului
- tratamentul mecanic si medicamentos al tuturor zonelor infecate
- tratamentul definitiv al canalului radicular (obturarea endodontica a canalului)
Efectuam in cadrul clinicii noastre tratamente endodontice cu materiale si aparatura de ultima generatie si sub izolare perfecta cu diga dentara care impiedica contaminarea cu bacterii din saliva. Utilizam de asemenea apex locatorul care permite masurarea exacta a canalului radicular pentru realizarea unor tratamente endodontice cat mai precise.
Ceea ce urmarim noi este confortul pacientului pe parcursul intregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare si obtinerea unei sigilari optime a dintelui, care sa asigure o durata de viata cat mai lunga a acestuia.
Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care analizează starea arcadelor, a echilibrului muscular și articular, afectate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau de tocirea acestora (atriție), și găsește cele mai potrivite soluții de tratament în scopul refacerii integrității arcadelor atât în mod funcțional cât și în mod estetic.
Stabilim in urma examinarii clinice si radiologice a pacientului un plan protetic individualizat, se stabilesc costurile totale ale tratametului si alegem impreuna cu pacientul cea mai buna varianta de reabilitare orala pentru care acesta isi da acordul scris prin formulare tip.
Realizam in cadrul clinicii noastre de rabilitare orala :
– microproteze sau lucrari protetice din diferite materiale:
ceramica presata:
- ceramica pe suport de zirconiu
- ceramica pe suport de metal Co-Cr
- lucrari mixte metalo-ceramice/metalo-acrilice
- lucrarii provizorii acrilice
– proteze dentare mobilizabile : indicate în cazul edentațiilor extinse ce nu permit protezare fixă, sunt ancorate prin sisteme speciale de dinții restanți și pot fi îndepărtate de pacient pentru igienizare
proteze dentare pe schelet metalic
- proteze dentare acrilice pe sisteme speciale de capse cu sau fara armatura metalica
– proteze dentare mobile : folosite in edentatiile totale
– protezare pe implant:
- coroana dentara pe implant
- punte dentara pe implant
- proteza pe implant
Realizam servicii de chirurgie de inalta calitate, (colaboram cu cei mai buni chirurgi oro-maxilo-faciali acolo unde este cazul):
– extractie dentara cu sutura pentru a favoriza vindecarea plagii
– extractie dentara alveoloplatica cu sutura pentru a favoriza vindecarea plagii
– rezectie apicala ( extragerea granuloamelor- infectiei- de la nivelul radacinii dentare)
– chistectomie ( indepartarea chisturilor dentare)
– operatii de aditie osoasa (adaugarea de materiale osoase in vederea inserarii implantului)
– inserare de implanturi in vederea inlocuirii unui dinte , realizarea puntilor pe implanturi si a protezelor pe implanturi
Datorita tehnicilor moderne, a anestezicelor folosite in chirurgia orala, procedurile chirurgicale sunt total nedureroase.
Anestezia este o manopera aproape indispensabila in clinica noastra, ne ajuta mult in controlul si terapia durerilor odontale si este “ cea mai puternica arma” impotriva fricii de stomatolog pe care o descriu atat de frecvent pacientii. Anestezia pe care o folosim este de mai multe tipuri si are la baza articaina si mepivacaina, tratamentul fiind individualizat in functie de fiecare pacient, starea generala a pacientului, daca este adult, copil sau femeie insarcinata.
Parodontologia tratează afecțiunile țesuturilor și osului ce înconjoară și susține dinții.
Afecțiunile periodontale sunt clasificate în funcție de severitate: gingivita și parodontopatie. Gingivita este o formă mai ușoară, reversibilă a tesuturilor parodontale care prin agravare duce la parodontită.
Factori care pot crește riscul dezvoltării afecțiunilor perodontale:
- Igiena deficitară (placă bacteriană, tartru)
- fumatul
- diabetul
- medicamente precum steroizii, unele tipuri de pastile anti-epilepsie, anti-cancer, contraceptive orale, etc.
Ca terapie de bioreactivare parodontala in tratamentul bolii parodontale avansate utilizam vaccinul Neypul nr 10 D7 care se preznta sub forma a 5 fiole x 2ml cu concentratii identice.
Dintii afectati de boala parodotala sunt mobili , iar ca solutie de tratament utilizam sina de imoblizare din fibra de sticla.
Termenul ortodonție provine din limba greaca , orthos în traducere semnifică drept și se referă la corectarea poziției dinților pe arcadă. Acest tratament influențează favorabil dezvoltarea oaselor maxilare și contribuie prin poziționarea corectă a dinților la transmiterea fiziologică a forțelor masticatorii, menținand sănătatea parodontului marginal ( a țesuturilor care fixează dintele în os)
Completează formularul
Și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
CONTACT
Programează-te!
Zâmbește cu încredere! Programarea ta la cabinetul nostru stomatologic este doar la un clic distanță. Alege să ai un zâmbet sănătos și frumos. Programează-te acum!
Te programezi
Teleonic sau pe email
Mergi la consult
La sediul nostru pe Str. Magheru
Remediem problema
Rezolvăm orice problemă
Primești tratament
Primești tratament aferent problemei