Dr. Nasser Hamdan

Cu o experienta de peste 5 ani in ortodontie pot afirma ca ortodontia pentru mine este in primul rand o pasiune inainte de a fi profesia mea.Am absolvit Facultatea de medicina “Victor Papilian “ in Sibiu in 2010;

Din timpul facultatii am simtit o atractie fata de ortodontie si a capacitatii sale de a transforma fizionomia zambetului si fetei ,asa ca m-am decis sa ma specializez in ortodontie si ortopedie dento-faciala la UMF Targu Mures, la inceputul anului 2011.

Am invatat pe parcursul specializarii ca tratamentul ortodontic nu este doar despre “ indreptare dintiilor” dar despre o ocluzie functionala si o relatie intermaxilara si dento-alveolara corespunzatoare si in plus o integrare psihico-sociala a pacientului.

Cu o experienta de peste 5 ani in ortodontie pot afirma ca ortodontia pentru mine este in primul rand o pasiune inainte de a fi profesia mea.

 

Ortodontia se ocupa de prevenirea si tratarea anomaliilor dento-maxilare ce sunt asociate de obicei cu tulburari de crestere ale oaselor maxilare si/sau de dizarmonii dento-faciale.

La copii, tratamentul ortodontic este de preferat condus in perioada copilariei, cand aparatul dento- maxilar se afla in faza de crestere si dezvoltare.

Varsta favorabila a primei consultatii ortodontice al oricarui copil este de aproximativ 6 ani, depistarea precoce a anomaliei avand multe avantaje.

La adulti, datorita aparatelor ortodontice fixe tratamentul anomaliilor dento maxilare la adult a devenit posibil extindazand varsta de tratament de la 12-50 de ani; cu conditia de a avea dintii si osul dento-alveaolar sanatos.

Tratamentul ortodontic in cazul unei afectiuni parodontale grave fiind contraindicat.