Dr. Andreea Dinu

Pentru mine, stomatologia este o artă: te solicită zilnic să-ţi depăşeşti limitele în creaţie, să sculptezi, să modelezi, însă trebuie să şi jonglezi cu principii tehnice, logice, precis.

 

Am absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu, specializarea Medicină Dentară  promoţia 2016. În perioada 2017- 2020 am fost Medic Rezident în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu, specializarea Endodonție. În prezent sunt:

  • Membru al Colegiului Medicilor Dentiști din România,
  • Medic Medicină Dentară,
  • Doctorand în științe medicale,
  • Medic Specialist Endodonție
  • Asistent Universitar în cadrul Facultății de Medicină Sibiu.

 

Am ales Endodonția ca ramură a stomatologiei deoarece pe lângă cunostințe medicale, rigurozitate profesională, pricere, meticulozitate și răbdare multă, realizarea unor tratamente endodontice presupune aparatură si materiale performante.  Toate aceste calități mă definesc, iar aparatura și materialele perfomanente le-am găsit in Clinica Doctor Zâmbet , unde tratamentele de canal se efectuează cu ajutorul microscopului operator Labomed. Utilizarea acestui instrument coroborată cu rezultatele imagistice digitale permite diagnosticarea precisă, identificarea tuturor canalelor și efectuarea unui tratament performant. Pe langa tehnica operării sub micoscop, endodonția presupune și utilizarea sistemelor de izolare a campului operator endodontic, materialelor biocompatibile destinate sigilării canalelor și reparării perforațiilor radiculare; materialelor de obturație si de reconstrucție a coroanelor de ultimă generație cu proprietăți de manipulare și adaptare natural fizionomice, precum și laserul dentar ce ne ajută în sterilizarea spațiului endodontic

Colaborarea interdisciplinară cu colegi tineri, bine pregătiți și aparatura ultramodernă de ultimă generație, așa cum se intâmplă la noi în clinică, crește calitatea tratamentelor și succesul acestora, precum si confortul pacienților. De aceea in fiecare zi invățăm, ne perfecționăm și ținem pasul cu tehnologia să putem oferi pacienților cele mai bune metode de tratament indiferent de cât de complicată este situția clinică a acestora.